Wednesday, August 13, 2008

Ipswich Town 4 - 1 Leyton Orient

Prva pobeda u liga kupu za Jima Magiltona kao menadžera i prva pobeda u liga kupu za Ipswich nakon tri godine, omogućili su Townu ulazak u žreb za drugo kolo (večeras). Leyton Orient je nadigran i poražen golovima Dannyja Haynesa (dva gola), Tommyja Millera i Alana Leea. Veliki povratak je načinio i Jon Walters, koji je sa nekoliko sjajnih poteza i jednom asistencijom odmah pokazao koliko znači za igru Ipswicha. Možda je još važnije što je njegov entuzijastični nastup otklonio dileme fanovima Towna o prelasku u Stoke. Prvih 30 minuta nakon dosta vremena je, posle oporavka od operacije pete, odigrao i David Norris. Jim Magilton je dao šansu većini igrača koji je nisu dobili u subotu protiv Prestona, čime se konkurencija za mesta u timu zaoštrila pred sledeći duel sa Burnleyem.
Igrači Ipswich Towna na pozajmicama u drugim klubovima - Billy Clarke u Darlingtonu i Matt Richards u Brightonu - takođe su postigli golove za svoje klubove u kup susretima.
Još jedna lepa vest je da je dugo traženo pojačanje na poziciji levog beka, Ben Thatcher, juče odradio lekarske preglede u Ipswichu, te da se danas u toku dana očekuje njegov potpis. Špekulacije su prethodnih dana povezivale Crystal Palace sa Alanom Leejem, koji je izjavio da želi da ostane u Ipswichu. Mnogi klubovi su povezivani sa Ircem prethodnih dana, Crystal Palace najviše i najozbiljnije, ali konkretnih ponuda nije bilo. Špekulacije su se pojačale onog trenutka kada je Magilton obnovio interesovanje za Davida Nugenta, a zatim i Sholu Ameobija, za koga se pak interesuje veći broj klubova uključujući i Norwich. Prelazni rok traje do 31. avgusta, a do tada...

No comments: