Monday, September 1, 2008

Loš početak se nastavlja...

Jako loš start sezone, Ipswich je nastavio porazom u Watfordu - trećim u prve četiri utakmice. Ekipa Jima Magiltona, jako nekonzistentnom igrom, sa nekoliko novajlija u ekipi, nije uspela da zadrži rano vođstvo koje je, nakon greške golmana Watforda, Marta Pooma, u 2. minutu doneo Pablo Counago. Prerani gol je presekao igrače Watforda, ali svoje šanse Ipswich je propustio preko sjajnih prilika Lisbieja, Waltersa i McAuleya. U drugom poluvremenu, Watford je krenuo na sve ili ništa, a osim sjajnog John Joea O'Toolea, preokret im je omogućio i Town lošim nastupom u druigh 45 minuta. Samo povremeno se na terenu videla ekipa u plavim dresovima, a to nije bilo dovoljno da se sačuva čak ni bod, pogotovo nakon (nove) loše intervencije Richarda Wrighta koji je omogućio drugi gol i potpuni preokret domaćima u završnim minutima susreta.
Videlo se i da Magilton nema koga da stavi u igru umesto Counaga ili Lisbieja, nakon što je Alan Lee otišao u Crystal Palace, a mladi Jordan Rhodes možda i pokazao da još nije potpuno spreman za Championship. U smiraj prelaznog roka, za Town je potpisao Jon Stead, za početak do januara, a za kasnije - videće se iz pozajmice. Ako je suditi po skorašnjim sezonama 25-godišnjeg napadača, ne treba previše očekivati. Nažalost...
Raduje dobar nastup Moritza Volza na premijeri, ali i pauza od dve nedelje zbog reprezentativnih utakmica, koja će dobro doći ekipi da smiri glavu i uigra se, kao i Ivanu Campu da dođe do malo više kondicije, koja mu je očigledno neophodna.
Do daljnjeg...

No comments: