Tuesday, December 18, 2007

Markus Evans preuzeo ITFC

U ponedeljak, 17.12.2007. godine, održano je glasanje deoničara fudbalskog kluba Ipsvič Taun, koje je označilo početak nove ere u klubu. Preko 400 malih deoničara odlučivalo je sinoć o preuzimanju kontrole nad 87.5% deonica kluba od strane engleskog preduzetnika Markusa Evansa. Glasanje je završeno ogromnom većinom 98.9% za, što je značilo ubedljivu podršku Evansu za unos kapitala u klub. Tako će, po ranije utvrđenom dogovoru, već u utorak na račun leći 12 miliona funti za pojačanja u zimskom prelaznom roku, a kreditni dugovi kluba od 32 miliona funti, sada su u potpunosti briga firme Markusa Evansa. Bord direktora fudbalskog kluba biće proširen za tri mesta koje će popuniti predstavnici firme "Marcus Evans Investments Ltd."
Još lepih vesti - pobedom od 3:2 nad Skantorpom u subotu, Ipsvič se vratio u zonu plej-ofa i na samo 6 bodova od prvog mesta na tabeli, a 5 od direktnog plasmana u Premier ligu. Nade su sada pojačane, a u goste sledeće subote dolazi Barnli koji nije u sjajnoj formi, plus oslabljen za dva igrača koji su "pocrveneli" u prethodnom meču sa Prestonom. Pobeda bi značila ozbiljno uključenje u trku za direktan plasman u Premier ligu.
I još lepih vesti - u mini derbiju najvećih rivala, u ligi rezervnih timova, Ipsvič je pobedio Norvič u gostima sa čak 5:1! Najlepši detalj meča viđen je u 65. minutu kada je Liam Troter volejem sa 25 metara pogodio gornji ugao gola domaćina. 5:0 je bilo već u 75. minutu, a Kerou Roud se obradovao tek u 87. kada je gol utehe za Norvič postigao Pol Votson.
Jako lep vikend i početak nedelje za Taun. Neka tako i ostane...

No comments: