Thursday, December 13, 2007

Novosti...

Nakon kraće pauze, imamo više vesti.

Prvo, naravno, pobeda Ipsviča nad Lesterom od 3:1 nakon dva poraza u gostima Čarltonu i Bristolu. Ova pobeda vraća ekipu na samo bod od zone plej-ofa, ali sada više nema utakmice manje. Slede međutim dva meča kod kuće (protiv Skantorpa i vrlo neugodnog Barnlija - ekipe koja najbolje igra u gostima ove sezone sa čak 6 pobeda na strani). Ipak, mislim da posle sjajnih rezultata na Portman Roudu više niko ne bi bio zadovoljan sa 4 boda iz ova dva meča. Problem i dalje ostaje serija bez pobede u gostima koja se sada popela na strašnih 14 utakmcia!
Dalje, lepe vesti nam stižu od našeg prijatelja i počasnog člana Berija Kalvera iz Ipsviča. Naime, priča o našem klubu, kao i slika (dela našeg kluba) izašli su u sledećim izdanjima : u "matchday" programu na utakmici protiv Lestera, "East Anglian Daily Times" - novinama koje pokrivaju Istočnu Angliju, "The Green Un" - lokalnom časopisu o fudbalu i "TWTD Fanzine" - takođe lokalnom časopisu u Ipsviču. Beri je, naravno, obećao da će sačuvati po primerak od svakog i poslati nam u Srbiju, ali ono što nije mogao da sačuva, to je deo fudbalske emisije sa radija Safolk, u kojoj smo takođe pomenuti. Englezi vole publicitet. :)
Još jedna lepa vest stigla je od još jednog počasnog nam člana u Engleskoj. Naime, legenda Ipsviča i engleske reprezentacije, Kevin Biti, poslao je lepu prazničnu čestitku na ime naše branše i poželeo nam srećan Božić. Sad, nema veze što je promašio datum, pa čak poranio i za katolički Božić (ko zna koliko je mukica morao čestitki da pošalje :) ), računaju se dobra volja i lep gest. Zaista, lepo od Kevina Bitija.
Takođe, vest je da je povremeni poljski reprezentativac Damjan Goravski, stigao na drugu probu u Ipsvič Taun. On je već proveo nedelju dana u Ipsviču prošlog meseca, ostavio solidan utisak, pa su ljudi želeli još jednom pogledati šta ume Poljak koji je u karijeri igrao za Horzov, Vislu iz Krakova i FK Moskvu gde je u ruskoj ligi postigao 5 golova na 39 utakmica u dve sezone. Takođe, igrao je i 14 puta za reprezentaciju Poljske, a od skora je slobodan igrač jer mu je ugovor sa Moskovljanima istekao. Videćemo šta će biti i da li će krilni igrač potpisati za Taun.
Inače, osim Goravskog, na probi u Ipsviču su i nemački golman Kenet Kronholm, koji trenutno brani za FSV Frankfurt, kao i finski odbrambeni igrač i U21 reprezentativac Jonas Portin. Odluka o svoj trojci je na Džimu Madžiltonu...

No comments: