Saturday, February 2, 2008

Prelazni rok završen; pozajmice tek počinju...

Veoma uzbudljiv poslednji dan prelaznog roka u Ipsvič Taunu, video je kako odlazi i dolazi isti broj igrača. Naime, prvo je Jaime Peters prosleđen na tromesečnu pozajmicu u Yeovil, a zatim i Billy Clarke i Shane Supple do kraja sezone u škotski Falkirk. U samo dva dana, Ipsvič je ostao bez oba svoja golmana, ali je zatim u dva sata našao nova dva. Prvo je potpisan Stephen Bywater iz Derbyja na pozajmicu do kraja sezone, sa mogućnošću otkupa, a zatim je i iskusni povremeni irski reprezentativac Nick Colgan potpisan na kratkoročni ugovor do kraja sezone nakon što je raskinuo ugovor sa Barnsleyjem. Tako je Town dobio dva kvalitetna i veoma iskusna čuvara mreže - Bywater je već dva puta osvajao promociju u Premier ligu, po jednom sa West Hamom i Derbyjem, dok je 34-godišnji Colgan branio za mnogobrojne klubove, kao i za irsku reprezentaciju.
Ipak, glavna vest je da je za Ipswich potpisao, nakon dugih pregovora ili, bolje reći, preganjanja sa Plymouthom, David Norris, sjajni vezni igrač koji može nastupati u centru ili po desnoj strani i jedan od najtraženijih igrača u ovom prelaznom roku, inače, od početka prva meta Jima Magiltona. Tako je Town, sa trojcom novih fudbalera, dobio verovatno jedan od kvalitetnijih veznih redova u Championshipu. Visina transfera nije objavljena, ali se pretpostavlja da je reč o povećoj cifri - 2 miliona funti.
Nažalost, napadač i prvenstveno planirani štoper nisu dovedeni (Leicester se ni pod kojim uslovima nije želeo odreći sjajnog Garetha McAuleyja), ali je predsednik Ipswicha, David Sheepshanks, zajedno sa Jimom Magiltonom, najavio da se mogu očekivati pozajmice na tri meseca ili do kraja sezone, te da ćemo verovatno videti i jednog novog odbrambenog igrača u plavom dresu u sledećih par nedelja...

No comments: