Wednesday, March 5, 2008

Ne prija crveno-belo...

Taunu očigledno ne prijaju crveno-bele pruge - iz tri utakmice protiv timova sa pomenutim stilom dresova, od mogućih devet, Ipsvič je uzeo samo dva boda. Poraz od Stouka i remiji protiv Sautemptona i Šefild Junajteda, videli su Ipsvič kako pada na sedmo mesto, a stvari bi mogle biti i gore, jer Vulvsi i Hal Siti imaju utakmicu manje i prospekt da prestignu Taun. To znači da bi plavci, svega 10 utakmica pre kraja šampionata, mogli biti čak na 9. mestu na tabeli. U dve poslednje utakmice, poveli bi protivnici, a Taun stizao rezultat. Međutim, ni u jednoj nisu iskorišćene šanse, a bilo ih je dovoljno, da se osiguraju tri boda. Strelac protiv Svetaca u subotu, bio je Dejvid Noris, svojim prvim golom za Ipsvič otkako je potpisao iz Plimuta. Inače, Plimut je sada ispred Tauna. Strelac protiv jako nezgodnog Šefilda bio je Alan Li.
Još jedna loša vest je da se oporavak Dejvida Nudženta ne odvija po planu, tako da od njegovog prelaska u Ipsvič neće biti ništa. Definitivno. Kao kandidati da ga zamene na pozajmici u plavom dresu, pominju se Dani Veber iz Šefilda i Dejvid Hili iz Fulama. Međutim, Veber se takođe oporavlja od povrede i duge pauze, a Hili nikako nije tip napadača koji je Taunu potreban u ovom trenutku. Takođe, traga se i za jednim defanzivcem, već duže vreme, kako kaže Madžilton, ali nijedna ponuda još nije upućena klubovima.
Sledi jako teško gostovanje Barnsliju za nedelju dana, pošto je subotnja utakmica sa Kardifom otkazana zbog učešća Velšana u FA kupu. Još 10 utakmica do kraja, lakši raspored koji je Ipsviču predviđen od svojih protivnika, ne mora ništa da znači u ligi u kojoj svako može svakoga da pobedi. Izgleda da od prva dva mesta i direktne promocije neće biti ništa, tako da ćemo morati da se zadovoljimo plej-ofom. Ipak, prvo i njega moramo zaslužiti! Do utorka...

No comments: