Saturday, March 22, 2008

Španske mušice, dobre stvari, loše stvari...

Na krilima dvaju španskih sluga, Ipswich Town stigao je do treće pobede u gostima ove sezone. Poražen je Scunthorpe rezultatom 2:1, a golove su postigli Pablo Gonzalez Couñago i Luis Castro Sito. Iako je domaća ekipa imala duže loptu u posedu, Town je bio mnogo konkretniji i opasniji na terenu, što se iz rezultata možda ne bi reklo. Do vođstva, došlo se golom Pabla na asistenciju Alana Leea u 20. minutu. Međutim, Španac je u 50. minutu, nakon koškanja sa defanzivcem domaćih, Jackom Corkom, poslat u svlačionicu zajedno sa pomenutim. Tako su obe ekipe ostale sa po 10 igrača na terenu, što je više odgovaralo Ipswichu, koji je udvostručio vođstvo golom Sitoa u 71. minutu. Bio je to prvi njegov gol za klub, ali ujedno i jedan od najlepših ove sezone. Sito je sam prešao tri igrača Scunthorpea, izašao ispred golmana Murphyja i lako ga savladao preciznim udarcem u donji levi ugao gola. Utehu je domaćima doneo May u nadoknadi vremena.
Zahvaljujući ostalim rezultatima, koji su prilično išli naruku plavcima, Ipswich je sada na sedmom mestu, i dalje sa utakmicom manje, ali samo 9 bodova od prva dva mesta na tabeli. Dakle, uz pobedu protiv Cardiffa, eto nas na svega 6 bodova od direktne promocije koja se, ne tako davno, činila već izgubljenom. Još dobrih vesti nalazi se u činjenicama da su ekipe iza počele da bodovno zaostaju, kao i da Ipswich ima najlakši raspored do kraja sezone od svih ekipa koje se bore za Premier ligu, a pored toga, kao šlag na tortu, dolazi podatak da će prvih 6, tj. 6 ekipa ispred Ipswicha na tabeli, uglavnom igrati međusobno do kraja sezone. Naravno, ako se ne nastavi pobednički niz, sve pomenuto pada u vodu, a to ćemo videti već sledeće subote kada na Portman Road dolazi izuzetno neugodni QPR. Nakon toga, sledi gostovanje otpisanom Colchesteru, a zatim još dve utakmice na domaćem terenu...
Ipak, ima i loših vesti. Pre svih, te da Jon Walters, iako je operacija kolena bila uspešna, neće biti spreman do kraja sezone, osim eventualno za plej-of (dobro u lošem), kao i da Richard Naylor, koji je obnovio povredu vrata, mora na operaciju i neće igrati ni u eventualnom plej-ofu (loše u lošem). Povređeni su i David Norris i Shefki Kuqi, ali očekuje se da oni budu spremni za duel sa QPR-om. Dalje, zbog isključenja direktnim crvenim kartonom, Pablo Couñago će verovatno dobiti suspenziju od tri utakmice, što prilično sužava ionako deficitan izbor napadača. Dobre vesti su da je na pozajmicu iz Manchester Utd-a stigao Danny Simpson, mladi, ali prilično iskusni bek, koji je već debitovao na utakmici protiv Scunthorpea. Takođe, i dalje se očekuje dolazak na pozajmicu Dejana Stefanovića iz Fulhama, kao i još jednog napadača, što sada predstavlja već prioritet.
Prelazni rok se završava u četvrtak, 27. marta, a do tada - čekamo...

No comments: