Tuesday, November 13, 2007

Ipswich Town Supporters Club Serbia Branch

Ipswich Town Football Club je jedan od prvih inostranih fudbalskih klubova, koji otvara zvaničnu branšu Kluba simpatizera u Srbiji. Dakle, reč je o zvaničnoj branši Kluba, u potpunosti u saradnji sa Fudbalskim klubom i oficijelnim Klubom simpatizera, ne neformalnoj ili samoinicijativnoj organizaciji.
Ipswich Town je jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Engleskoj, pa, samim tim i na svetu, klub koji su, u svojoj istoriji, vodila dva najcenjenija engleska trenera, klub koji je medju prvima u Evropi imao svoju internet prezentaciju, koju i danas možete posetiti na adresi http://www.itfc.co.uk/, kao i, na primer, klubu koji je među prvima koristio mreže na fudbalskim golovima (negde 1890. godine... ;)
Ipswich Town već ima osnovane branše Kluba simpatizera u velikom broju zemalja : u Engleskoj, Velsu, Škotskoj, Irskoj i Severnoj Irskoj po više njih, zatim u Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Africi, Australiji, Skandinaviji, Kipru, a u formiranju (baš kao i u Srbiji) su i branše u Grčkoj i Holandiji.
Svi zainteresovani mogu pisati na mail itfcserbia@eunet.yu ili itfcserbia@gmail.com za više detalja ili informacija.
Napomena : nikakvih ugovora niti finansijskih ili pravnih obaveza unutar članstva nema, osim članarine na godišnjem nivou, koja iznosi simboličnih 100 dinara, a donosi Člansku kartu i katalog Fudbalskog kluba na srpskom jeziku. Još jednom, svi zainteresovani mogu pisati na mail itfcserbia@eunet.yu ili itfcserbia@gmail.com.

2 comments:

Unknown said...

Samo da pozelim uspeh i sto vise clanova ovom novoosnovanom supporters club-u u kome ce, nadam se, biti lepog druzenja :)

Ipswich Town Supporters Club Serbia Branch said...

naravno da ce biti lepog druzenja :)
ali, bice i korisnog druzenja... ;)