Sunday, August 17, 2008

Naopaka sezona i nova pojačanja?

Ako se po jutru dan poznaje, a fudbalska sezona po prva dva kola, onda ova neće biti ni nalik prethodnoj kada je u pitanju Ipswich Town (nadamo se u pozitivnom svetlu). Dve glavne karakteristike prethodne sezone obrisane su na početku tekuće - poraz kod kuće i ubedljiva
pobeda u gostima (ali i u Liga kupu), ostvarenja su kojima se niko nije nadao. Ipak, ostaje nada da će ubedljiva pobeda od 3:0 protiv Burnleyja u subotnjoj utakmici poslužiti kao baza za dobre rezultate, pogotovo što sledeće subote na Portman Road dolazi Wolverhampton, koji će biti veliki test, ali i dobra prilika za pobedu i rast samopouzdanja i učinka. Prilično izmenjena ekipa (nešto kao mešavina igrača koji su nastupili u kupu i protiv Prestona u prvom kolu) uzela je bodove na Turf Mooreu. Novajlija Ben Thatcher je imao svoj debi na levoj strani poslednje linije, a njegovo iskustvo se odmah osetilo u defanzivi Towna. Centralni deo odbrane su držali Richard Naylor i Gareth McAuley i posle sinoćnjeg nastupa neće biti čudno ako taj tandem ostane u timu duže vreme. Alex Bruce je vrlo uspešno zamenio povređenog Davida Wrighta na desnoj strani odbrane. Liam Trotter je igrao levo u veznom redu umesto Alana Quinna, a u špicu su počeli Lee i Lisbie. Početak utakmice, koji je kasnio 50 minuta iz veoma bizarnog razloga - zalutalog padobranca, pripao je domaćoj ekipi, ali su brzo kažnjeni za propuštene prilike. u 34. minutu posle kornera Tommyja Millera, McAuleyev udarac glavom je izblokiran ali je na desetak metara od gola lopta pala pravo na nogu mladom Trotteru koji je efektno iz skok-voleja (na slici) poslao u levi deo gola domaće ekipe. Par minuta pre kraja poluvremena, a nakon što je Lee propustio stopostotnu šansu za 2:0, pomenuti rezlutat je ipak stajao na semaforu - nakon centaršuta vrlo raspoloženog Leea, Lisbie je postigao svoj drugi gol na dve utakmice u Championshipu otkako je stigao u Ipswich. To je omogućilo Townu da odigra mirno drugo poluvreme, a pred sam kraj meča, još jedna bizarna slika - pod pritiskom sjajnog Leea, Stephen Jordan je glavom lobovao svog istrčalog golmana i efektnim autogolom postavio konačan rezultat - Burnley 0 : 3 Ipswich Town.
Odlična igra u defanzivi uliva poverenje za dalje mečeve, ali Magilton ne miruje. Zbog straha da povreda Davida Wrighta (ligamenti članka) može udaljiti sjajnog beka sa terena na duže vreme, krenulo se u potragu za pojačanjem na tom mestu. Ponuda koja je poslata Fulhamu za Nemca Moritza Volza, prihvaćena je od strane "kolibdžija", te se očekuju razgovori sa igračem. Takođe, očekuje se kontakt sa sjajnim Ircem Stephenom Carrom, koji je, nakon raskida ugovora sa Newcastlom slobodan igrač. Takođe, Alexu Bruceu je ponuđen novi ugovor i očekuju se pregovori u toku naredne nedelje. Od dolaska Shole Ameobija izgleda da neće biti ništa, a osim neodlučnosti Nigerijca tome može doprineti i sinoćni nastup Alana Leea, koji je bezbroj puta ponovio da ne želi da ide iz Ipswich Towna.
Sledeće subote na Portman Road dolazi Wolverhampton, a očekuje se potpuni povratak Davida Norrisa u ekipu.

No comments: