Tuesday, August 12, 2008

Poraz na startu - ispravka u kupu?

Poraz na startu sezone od vrlo dobre ekipe Prestona, uzdrmao je sedla u Ipswichu. Poziv na buđenje, po rečima Jima Magiltona, da zbog sjajnog rekorda koji ekipa ima kod kuće (samo jedan poraz u prošloj sezoni) svi timovi koji dolaze na Portman Road ulažu više od maksimuma, možda dolazi u pravo vreme - 45 utakmica pre kraja šampionata. Sjajan početak sezone doduše, prethodio je krahu - samo 2 minuta i 8 sekundi bilo je dovoljno Kevinu Lisbieju da postigne gol na svom debiju za Ipswich Town, na asistenciju Dannyja Haynesa. Prerano vođstvo, kako se ispostavilo. Posle sjajnih uvodnih 20 minuta i više propuštenih prilika za uvećanje vođstva, Town se opustio i omogućio Prestonu da preko Paula McKennae i Simona Whaleya preokrene rezultat pre kraja prvog poluvremena, a kasnije ga i sačuva do kraja utakmice. Istini za volju, sa trojcom debitanata u zadnjoj liniji, od kojih jedan ima 18 (Tommy Smith), a drugi 21 godinu (Pim Balkestein), možda se i nije moglo očekivati bolje pokrivanje, pogotovo leve strane gde su pomenuta dva igrača bila spojena.
Mesta za ispravku ima, a nadamo se da ćemo je videti večeras kada Ipswich dočekuje Leyton Orient u liga kupu - takmičenju u kom Town ima očajnu seriju zadnjih godina - od poslednjih pet nastupa samo dva puta se stiglo do drugog kola. Jim Magilton je odlučan da promeni tu kob, a na raspolaganju će imati kompletan sastav, pošto se David Norris oporavio od povrede, a Jon Walters vratio sa odsustva.
Ima i dobrih vesti - Ivan Campo je potpisao za Ipswich nakon lekarskih pregleda i očekuje se da ovaj čovek predstavlja sjajno defanzivno iskustvo i pojačanje u pravom smislu te reči za ekipu kojoj škripi bez lopte u posedu. Vesti govore i da je Ben Thatcher, iskusni levi bek (još jedna kritična pozicija u ekipi) jutros završio lekarske preglede nakon odluke da se priključi Ipswichu, a ne West Hamu. Thatcher je u karijeri nastupao za Millwall, Tottenham Hotspur, Leicester, Manchester City i Chartlton, kao i za reprezentaciju Velsa, a u Ipswich, kao i Ivan Campo, dolazi kao slobodan igrač. Thatcheru je ponuđen ugovor nakon impresije u toku probnog perioda, ali su se špekulacije proširile kada je igrač otišao na isti tip probe u Wolverhampton, a zatim i West Ham. Ipak, izgleda da je Ipswich dobio trku za iskusnog levog beka.
Uznemirujuće špekulacije se ipak nastavljaju u vidu raznih prepisa štampe da Stoke City i dalje "zuji" oko zvezde Towna i prošlogodišnjeg igrača sezone (13 golova i 9 asistencija), Jona Waltersa. Ipak, klub tvrdi da nikakva zvanična ponuda nije stigla za igrača, iako se špekulisanje provlači kroz vazduh već nedeljama. Jim Magilton je poručio ljudima iz Stoke Cityja da "ili pošalju zvaničnu ponudu za igrača ili ih ostave na miru". Nadamo se da će sjajni fudbaler ostati u redovima plavaca...
Na redu je Leyton Orient...

No comments: